שמן קוקוס

שמן קוקוס

שמן קוקוס הוא פופולרי במיוחד, ויש לכך סיבה טובה. יש לו יתרונות בריאותיים רבים, הוא בעל טעם עדין והוא נפוץ מאוד. הוא מועשר במזונות שונים וסגולות בריאותיות רבות. השמן משמש לעיסויים וליצירת מוצרי טיפוח רבים המזינים את העור.

על פי הרפואה ההודית שמן הקוקוס הוא אחד מהשמנים הקוסמטיים הרפואיים המועילים ביותר. כבר לפני שנים הוכחה יעילותו בטיפול בעור, בפריחות אלרגיות, בדלקות עור, אקזמה ועוד. בנוסף הוא מרכיב במוצרים לטיפוח השיער.

יתרונותיו של שמן הקוקוס:

שמן קוקוס מועשר במזונות שונים ומסייע בריפוי מחלות.  הוא נחשב במקומות רבים לתרופה טבעית. השמן מכיל הרבה שומן רווי והרבה חומצות שומן מיוחדות הנקראות טריגליצרידים. לחומצות אלו יש הרכב גנטי שונה מחומצות שומן אחרות שקיימות בבשר ובירקות ופירות אחרים. בגלל השינוי הגנטי המיוחד שלהם הם מתפרקות מהר יותר ומאפשרות לכבד לעבוד בצורה יעילה יותר.הפירוק המהיר הזה מסייע לחולים במחלת האפילפסיה ולהתמודדות של חולי אלצהיימר עם תסמיני המחלה.

השמן משמש לעיסויים וליצירת מוצרי טיפוח רבים המזינים את העור.

הוא אינו נוטה לחמצון כמו שמנים רבים אחרים.

השמן מקל על סימפטומים שונים של גיל המעבר.

לריחו הטוב והנעים השפעה מרגיעה על הגוף ועל הנפש.

הוא מרכך ומגמיש את העור, מחליק ומייפה אותו.

הוא מקור מצוין לחומצות שומן בינוניות המאיצות את תהליך חילוף החומרים בגוף. השמן עוזר למערכת העיקול והפחתת תחושת הרעב. כאשר אנו צורכים שמן קוקוס  הגוף שלנו שורף יותר שומן.  הגוף שורף שומן בצורה יעילה יותר, אז הגוף פחות זקוק לאנרגיה

עיסוי בשמן מרגיע ומזין את עור הפנים.

השמן משפר באופן משמעותי את איכות קרומיות התאים.

אין עוד שמן שקיים בו ריכוז כה רב ועשיר של סגולות מרפא הן כשמן מאכל, הן כשמן עיסוי והן כשמן שמעשירים בו תכשירים קוסמטיים שונים.

חוץ מיתרונותיו הקוסמטיים שמן קוקוס הוא שמן בעל יתרונות בריאותיים.

בשמן הקוקוס יש חומצה מיוחדת הנקראת "לאורין" אשר הורגת חיידקים, וירוסים, פטריות, ובנוסף עוזרת להדוף זיהומים שונים בגוף. אז צריכה של שמן קוקוס מחזק את המערכת החיסונית שלנו

ועוזרת לו להלחם בזיהומים שונים. שמן קוקוס מייצב את רמת הסוכר בדם ומזין את עורקי הלב ומגן עליהם מעלייה של הכולסטרול.

 

שמן קוקוס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *